Hål i väggen - eller i självrespekten?

"Den äldsta och förnämsta av alla sporter
Det är kampen mellan människan och hålet
Och det kan bara sluta på ett sätt"


...något i den stilen låter reklamen för serien "Hål i väggen". En verkligt fördummande serie. Du skrattar. Varför? För att människorna, svenska "kändisar" som det är meningen att vi ska kunna relatera till, slår sig. Ha. Ha. Ha. Haha. "Titta, hans hjärnceller trillar ut!" "Haha, man kan se när hans självrespekt läcker ut i bassängen!" Hahaha.

Ett: Den äldsta sporten av alla, förnäm och allt, är kampen mellan människan och hålet? När blev sex for dummies en sport? För de måste ju vara det de menar. Killar som inte kan hitta rätt på tjejer. Det är ju inte som om man på stenåldern högg ut formationer ur stenblock och betalade gruppens hövding femton björnar för att han skulle hoppa igenom det.

Två: Vadå, det kan bara sluta på ett sätt? (Efter denna slutkläm visade de när en tävlande trillade ner i poolen bakom) Det kan ju sluta på två sätt! Ett: Att personen trillar i, två: att personen kommer igenom hålet. När Rafael Edholm var med, trillade han inte i på hela tävlingen. Och det var det enda avsnittet jag såg... Förlåt, men en reklamfirma har inte riktigt gjort sin hemläxa. Eller har bara slut på hjärnceller efter att själva ha tävlat den urbota dumma "sporten".

Egentligen kan det ju sluta på ett tredje sätt: Att personen, "kändisen", helt enkelt tackar nej när kanal 6 ringer, och använder de timmar som det tar att spela in Hål i väggen till att skriva på en roman som faktiskt betyder något, eller medverka i t.ex. cancergalan eller något liknande. "Kändisen" kan alltså använda den självrespekten som fortfarande finns kvar, och använda till något som räknas.

I've said it before, but this is when media failes.


Kommentarer
Postat av: smula

håller med dig... det finns alltförmycke fördummande program på tv...

2008-11-19 @ 20:02:33
URL: http://smula.blogg.se/
Postat av: agent isabel

HA HA HA HA HA du borde tryckas i tusen ex & delas ut på stan, PH!!!

2008-11-23 @ 16:48:04
Postat av: matilda

ha ha vad roligt att du pratar om självrespekt

2008-11-23 @ 19:41:59
Postat av: Ellinor

Du skriver underbart bra!

2008-11-25 @ 21:19:42
URL: http://radiohymn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0