Shitty Shitty Bang Bang

Förlåt alla trogna icke-existerande läsare! (För jag tror seriöst inte att ngn följer denna blogg troget) Förlåt att jag inte rapporterat om mina tankar på senaste.
Jag skulle vilja köra med ursäkten: Jag har helt enkelt inte tänkt på något speciellt på senaste - men det är en lögn. I "Utkast" på min blogg ligger det 5 halvfärdiga blogginlägg och väntar. I natt gick jag upp klockan 23:30 med världens novellidé som jag plitade ner i Microsoft Word på 30min, och som jag tänkte publicera här, men...

Jag orkar inte.

När alla har fått energi av den lätta vårluften, de "friska vindarna från norr" (som min vän Carl skrev på franska nationella) och den väldigt, väldigt ljusa solen, så går jag och deppar. Eller nej, deppar gör jag verkligen inte, men jag har känt mig lite hängig på sistone.

Men! Så kom jag på ett underbart tipps som farmor gav mig för ett tag sedan.

"En gång för inte så längesedan hade Farmor varit och besökt Göteborg, för att föreläsa lite om Folkpartiet. Jag vill dra mig till minnes att det var val då, och hon samlade röster till Riksdan. Alltså var det varm sommar, med ångande trottoarer (trottoarerna ångar alltid i Gtb) och svettiga, stressade väljare. Farmors besök gick bra, och hon satte sig på ett übersnabbt tåg tillbaka till Sthlm. Väl avstigen på Centralen inser Farmor att - ve och fasa! - hon inte orkar ta ett steg till. Men trots sin trötthet släpade sig Farmor - eftersom hon är en sådan superfarmor, och eftersom det är de enda sättet att driva den här tillsynes meningslösa berättelsen framåt - ut på Drottninggatan och in på Åhléns. Och vad gjorde hon för att boosta upp humöret? Jo, hon köpte det finaste och dyraste hon kunde hitta där inne. En rosa kavaj. Humöret boostat, farmor glad, folkpartiet in i regeringen... Även ifall jag tvivlar på att det hade med den rosa kavajen att göra."

...Slutet gott, allting gott. (Och visst var det en spännande historia?)

Så jag följde Farmors råd - på pappas uppmanan för en gångs skull, halleluja! - och gick in på Urban Outfitters. Köpte mig själv en kjol.

Humöret boostat, Sophia glad, och förväntar sig komma in i regeringen inom några månader.

Bifogar en bild på mig själv där det ser ut som om jag petar mig i näsan. Det gör jag inte. Jag annonserar bara ut för omvärlden att ölen är slut. Party hemma hos mig, förra helgen med styvbrodern. Fast jag drog ganska tidigt till pojkvännen min, så det blev inte så mkt party. Men tillräckligt för att en sån här bild skulle tas. Iaf.
image17

9M Nacka Musikklasser - Bilder (läs vidare)

Vi, det som har kommit att bli 9M i Nacka Musikklasser, förevigade på 2bilder. På grund av tidsbrist, och brist på ambition, så kommer text senare.


image13
Vi i sexan.


image14

Vi i nian. (Min bild)

När slutade vi vara människor?

I dagens Sthlms City läser jag om att Sveriges diabetiker är upprörda och oroliga, på grund av att deras insulinmätare ska bytas ut. Detta kommer kosta ungefär 100miljoner svenska kronor, men vi kommer kunna spara in 25miljoner på att byta leverantörer. Blabla.

När slutade vi vara människor?

När blev "personer med diabetes" endast "diabetiker"? Vi förklarar för dem att de är sin sjukdom - inte människor. De är inte diabetikerpatienter - de är helt enkelt "diabetiker". För dom måste ju leva med det hela livet - kan vi inte bara stuva dom i ett fack då? Titta, de är inte människor längre. De är en sjukdom. Och det ser vi till att berätta för dom.

Cancer kan du bli frisk från. Aids smittar. I sådana fall är du fortfarande en cancerpatient och aidsdrabbad. Drabbad av ett virus i båda fallen. Men du är fortfarande en människa, för sjukdomen du har är så pass mediakänd och accepterad att det inte skulle kunna gå obemärkt förbi om vi kallar dig för din sjukdom.
Så grattis, du har ditt värde som människa kvar.

Förlåt, jag är inte diabetikerpatient, så kanske stämmer det jag skrivit inte alls. Kanske är det lättare att acceptera sin sjukdom om man identifierar sig med den, vad vet jag.

 Jag och Moa i Italien. Jag har gjort Georg Samsas förvandling, och blivit en insekt. Är jag då fortfarande en människa?


Grisar, svin, amfetamin! (Vad är fyllekorrekt? Östermalm? Yxlan?)

På senaste festen jag var på (ute i landsbyggden, Yxlan, grannön till mitt hem Furusund) träffade jag några finfina lantisar. Och jag säger "lantisar" med så mycket kärlek i rösten - Ert slang, Er dialekt och Erat sätt att vara är helt... Underbart oförstört. 

I en blåklädd vinylsoffa träffade jag en ung, arbetslös gymnasieavhoppande kille vid namn Linus (ingen chans att han någonsin kommer läsa den här bloggen, så jag kan lika gärna hänga ut honom. FÖRLÅT IAF, STÄM MIG INTE) Linus vän kidnappade min upptagne vän Carro tidigt under kvällen, och dom strulade runt lite, såsom tonåringar tenderar att göra på fyllan. No regrett the day after, cos no one will remember the other ones face. Även om Carro är en sådan som inte kan se när en kille bara är ute efter sex, och inte alls är k är och menar allt det där sweet-talket som han spottar ur sig. Inövat, bortrövad.

Tillbaka till Linus. Trevlig pojk. Jag skämtade per sms om att jag gick på gatan, och oh nej, hoppsan, det där var ju alldeles för grovt att skämta om! Han: Nej, haha, jag gillar också grova saker! Jag: Haha, vad bra! Då kan vi vara grova tillsammans! ...och dom skämten ledde vidare till skämt om S&M sex, swingersklubbar och så vidare. Men så släpper jag bomben; Jag har pojkvän, så du fattar att allt vi bara skämtar, eller hur? Han: Tystnad, tystnad, tystnad. Efter ett tag: Jaha, okej, vad åt du till middag?
                                                                                                  Jag andas ut. Även ifall han bara var ute efter sex i början, så var det inte allt. Han kom tillbaka, trots ett nederlag på slagfältet.

Annat var det på Östermalmsfesten. Jag: Jag har pojkvän! (dunkdunkdunk musik) Danskillen: Vad sa du? (dunkdunkdunk tss tss dunk) Jag: Jag sa, jag har pojkvän!! (dunkdunk tss dunkdunk tss) Danskillen: VAD SA DU? (DUNKDUNK TSS DUNKDUNK TSS - danskillen lägger händerna på min rumpa) Jag; JAG SA: JAG HAR POJKVÄN SÅ HÅLL DINA HÄNDER BORTA! (DUNK DUNK DUNK TSS TSS TSS DUNK DUNK) Danskillen: SKIT I HONOM! (lutar sig framåt och försöker kyssa mitt... Bröst. Jag: Slår mig loss. DUNK DUNK DUNK DUNK)

Svin, grisar! Och beroendeframkallande. Hell Yxlan, där folk är fyllekorrekta! Men festar med öl och importerad starksprit, vilket känns lite töntigt. Väldigt töntigt. Tacka vet jag söder. Anyway. Fyllekorrekthet.
image12

Fyllekorrekthet?

Don't think twice, it's awright (Åh, vämjelse)

Är den bästa låten som någonsin skrivits.

Jag vet inte varför jag vill berätta det för Er nu - det bara hände sig så att jag kände för att förkunna det. För Er, för media, för världen. För det är i den ordningen som det kommer, eller hur?

Ni som bor i i-land (jag bor ju också där, så det blir väl "vi") bestämmer vilken media ni ska lita på - om ni ska lita på ngn överhuvudtaget. Ni bestämmer vad som är intressant, vad som ska sändas, endast genom att välja vilket program som ni ska titta på.

Ni/Vi ger makt till media.

Media väljer bort ointressanta nyheter - som illegal organtransplantation i Thailand (man vill ju inte minska strömmen av turister) och hur kyrkogårdar i Sverige vanhedar liken och kistorna (fast nu tog ju Uppdrag Granskning upp det. Bra där Janne Josefsson och crew) o.s.v. Ointressanta nyheter.

Vi ger makt till media.
Media bestämmer hur världen ska se ut.




Shitty, Shitty, Bang Bang.


Strindberg, sommar och välbekant dimma.


I detta hus har Strindberg och Evert Taube roat sig. (Min vän Jack bor där nu, på Furusund - samma ö där jag bor) Paradiset, även kallat.

Sommar. Lukten av regnvått, nyklippt gräs letar sig in i rummet, klockan är fem på morgonen. Vi har suttit uppe hela natten, tittar på film, pratat och njutit av varandras nyktra sällskap. Inget kan gå fel, vi är rojaliteter av friheten. Huset vi sitter i är kallt och fuktiga vindar drar med jämna mellanrum genom huset. Men vad gör väl det, vi har alldeles för trevligt för att låtsas om att vi märker det. Och vi är alldeles för insyltade i den trevliga, men overkliga vänskapsdimman för att kunna resa oss upp. Våra skratt studdsar på väggarna, men såhär i efterhand kommer jag inte ihåg vad vi skrattade åt.
Ett kopierat sitcomskämt, antagligen.

Oh, doux ton est l'été. Härlig äro sommaren.

Stay off drugs, kids. Annars kanske ni blir offer för Det Naturliga Urvalet.


Vissa låter bli skriva inlägg när dom inte har något vettigt att säga  -  annars kanske borde.
Jag skulle vilja placera in mig själv i grupp ett - men tyvärr är inte fallet så.

Åh, jag har inget att skriva om. Inga hjärnceller kvar, förstår du.
Varje gång du dricker alkohol dör X-antal hjärnceller, men det märks ingen större skada så länge du inte dricker mycket, och regelbundet. 
                                                 (Either way, I'm screwed.)

Men det är dom svagaste hjärncellerna som dör först. Det naturliga urvalet. Som alltid och överallt. Vilket betyder att man borde bli smartare av alkohol. För precis som med vattenbufflar och andra djur som måste fly snabbt, bli kvickare, bli starkare som grupp, så dör de svagaste i gruppen.
                                               Detta för att säkra gruppens överlevnad och flexibilitet.

Alltså är det en bra sak att de svagaste hjärncellerna dör, eler hur?



Jag har svaret på mitt egna påstående: NEJ
Stanna undan för alkoholen, ungdomar. Det ska jag göra i framtiden. Jag har sett vad den gjort med mig - mina vänner - min familj - och det är inte naturens urval. Den starkaste överlever inte alltid.

 Und auf unserer linken Seite können Sie eine riesige Wand sehen.



Dubbelmoral ang. Frankrike. Ja, jag har tråkigt.

Mångsidig och dubbelmoralig som jag är, drar jag tillbaka mitt tidigare uttalande om franskan:
Att det skulle vara ett speciellt språk.
                                                 Det är det iof, men inte på det glittrande, speciella sätt som jag kan ha indikerat på tidigare. Nej, fransmän är ett folk vars gutturala språk inte kan efterliknas något annat, och därför måste vi hjälpa de stackars fransmännen att inte bara översätta filmer, utan även dubba filmer, och därmed många gånger ta filmens budskap ur dess sammanhang, och lägga på röster och repliker, som ofta fortsätter att höras efter det att skådespelarna själva stängt sina munnar.

Le français est parlé par les gens qui étaient trop stupides apprendre une langue correcte.
>>French is spoken by people who were too stupid to learn a proper language.<<


Titta, till och med Nicolaus Sarkozy ser uttråkad ut. Av fransmänn, drar jag genast slutsats till.

 
Men trots det - vore det inte coolt att se hur du skulle se ut, om du pratade franska? Att bli dubbad alltså. Kanske blir Nintendos eller Wii:s nya attraktion: Dubble Translated Talking Monster Race! [now with five new characters. Can only be bought at Toys 'R Us]

Jag trodde bara att det var jag som läste min blogg

Kära dagbok, bloggläsare och annat kvalster ute i cyberrymden

Idag kom det fram en tjej till mig i skolan och sa att hon hade läst min blogg. Tydligen ligger det en länk hit från någon annans blogg. Så jag gick in och kollade under antal individuella sidvisningar - och det var inte under 10 den här veckan. So to speak. (Vet inte om någon faktiskt talar så, men ändå)

Och jag som bara trodde att det var jag som läste det här!
image7

Men JUST DÄRFÖR tänkte jag förära er med ett riktig, härligt tradionellt egofoto. Senare (när jag orkar) kommer jag bifoga en bild på mitt alter ego, som inte - trots vad som sas på svenska redovisningen idag (vill inte hänga ut någon i min o, så populära blogg, så jag nämner ina namn) behöver vara en superhjälte.

Mitt alter ego heter Georgina och bor i en sopptunna.
(Hey Erik and George, this is for you guys. I'm just adverticing for our golden trashbin-city, we need more citizens there, you know, for the annual garden-party. Starting this year)


Så jag antar att min blogg får en annan inriktning än tidigare.

Je m'excuse auprès de tout français parlant des personnes qui ceci pourraient lire, parce que je ne parle pas la langue me, et espérer que vous pouvez surveiller mon orthographe et ma grammaire.


image1

Vous n'aimez pas ceci ? Bien, je devine je fais. J'ai marché cette rue tous les jours pour plus de cinq ans, et je sais chaque fleur en cours de route, mais... Il ne sera jamais à la maison.

Voir, le monde entier est ma maison.

Ah, de är något med franskan. I don't speak it myself, so God bless freetranslation.com!


image3
Voulez-vous vous coucher avec moi ce soir ?
Non ?
je ne regarde pas de suédois assez ?
Condamner ces idéaux.
image4


Sådär i sista minuten renoverar jag och dansar vals med kvinnan på 112

Håller på att renovera det nya hus som jag ska flytta in i - satan vad fint det kommer bli! (Bifogar bilder senare, när jag kommit hem) Tänkte bara att jag ville dela denna underbara känsla av att flytta ut med alla intresserade.

Huset jag ska flytta in i är 40m2 - varav huvudrummet, där matrum, vardagsrum och sovrum är, är 26m2 + hall på 4m2. Igår la vi nytt golv och målade om. Nya möbler inandlas i de kommande veckorna:)

Igår var jag och min vapendragare (här ute på landet) Carro på en lantisfest på Yxlan (nej, det är inget 'd' i slutet av det namnet) där folk pratar med glödande ögon om att dom faktiskt har kompisar som bor i Stockholm. Oh my god. Till det så lyssnar dom på Cascada, och annan underbar musik a la -01, som senast. Wünderbar, ja? 3.5% öl blandas med importerad vodka och Trocadero. Whoppa, vem var det som beställde en fjortisfylla?


Vi tog 01.08 färjan hem, vinkade glatt till alla bilar som åkte av den. Skämtade med färjegubbarna om att jag skulle simma över, och kvällen avslutades med en inte så stilla vals på däck. Som fick som efterskall att vi låg och asgarvade på det kalla metallgolvet.

Sen, väl i land, hjälpte vi 112 att släcka en brand i en sopptunna. Väldigt dramatiskt. NOT! det rök och osade, och Carro doppade en vante i en vattenpöl, som vi sedan kramade ur i sopptunnan. YUMMI YUMMI, I'VE GOT A LOVE SMELL SURROUNDING ME. Inget rimm. Det blir det till jul.


Magpumpning, pappa betalar-ideologin och stålsnus. Dom tre budorden Moses missade.

Kära bloggläsare, jag förstår om ni är irriterade på mig. Besvikna på att jag inte skrivit sen i... Tisdags? Jag hoppas att ni kan finna i era hjärtan att förlåta mig, verkligen.

Vad har jag gjort då?

1. Jag har fått räls. I munnen, alltså. Känns lite som stålsnus, om något sådant skulle existera. Väldigt obehagligt att få det så här sent i livet (DÖD ÅT FOLKTANDVÅRDEN!), but i like it. Jag är inte så mkt för blingbling som mina medmänniskor är, mest för att jag inte har råd med sådant. Men titta, nu har jag blingbling för 29 000kr - och det är inte ens jag som betalar! Det är staten!

Så lyd mitt råd: IFRÅGASÄTT INTE SYSTEMET. UTNYTTJA DET.

2. Jag har, tillsammans med resten av Sveriges halvt alkoholiserade ungdomar, firat Valborg. Och med ordet "fira" menar jag att jag magpumpade två tjejer på plats, eftersom ambulansen inte kunde komma på 40minuter, jag trillade ner i 6 olika diken, och jag hittade gräsfläckar i min säng morgonen efter. Trots att jag sov naken.

3. Jag har tappat tron på mänskligheten. (S= jag, L= min kompis, och F= fanskapet till fjortis som min kompis hade dragit med sig ut, men vars namn jag aldrig lär mig.)

[L och F tar upp ett paket Camel, och med darrande fingrar tar dom varsin cigg, tänder, och drar utdragna munbloss]

S: Oj, L, det trodde jag inte om dig! Haha!
[L tittar på mig som om jag är dum i huvudet för att jag inte röker]
L: Vadå? Röker inte du?
S: Nej, jag har slutat, det är inte värt 100kr i veckan.
F: Vadå, kan inte din pappa betala?
[Mitt huvud sprängs, och jag bestämmer mig för att tillbringa resten av mitt liv med att avliva fjortisar, genom nikotin-överdoser]
S: Ursäkta? Dessutom kan jag dö av det. Rökning får blodet att koagulera i venerna och artärerna.
L [avbryter]: Du, jag bryr mig verkligen inte!
S: Jah, säg det till mig igen när du är 30år och har rynkor runt munnen!
L: Men gumman, du kommer fortfarande vara min kompis då!
S [ökar takten för att gå ifrån dom]: Va?!

Så, nu har jag fått det ur systemet.

Er tur att berätta: Vad har ni haft för er?


RSS 2.0